Ny fasad på Brf. Lenngrenska Gården

BRF Lenngrenska gården är en bostadsrättsförening med 31 lägenheter i Uppsala. Fastigheten uppfördes 1942 och föreningen bildades 1986. HZ Bygg har fått i uppdrag att putsa om fasaden som vetter mot innergården, där putset delvis börjat lossna. Vid ett tidigare tillfälle har man utfört samma arbete på fasaden som vetter mot gatan.

Hur går det till när ni putsar en fasad?

Det är faktiskt inte speciellt avancerat, men det tar tid och det gäller att vara noggrann. Först knackar vi bort all gammal puts, så att fasaden blir helt slät. Och när det är klart putsar man helt enkelt om den med ny puts. I det här fallet blir det en gul färg, precis som det var tidigare, säger Håkan Zillén, projektledare på HZ Bygg.

Arbetet med att bygga ställningar drog igång i mitten av april och och den femte maj kommer man börja knacka bort gammal puts. Det tar sedan ett par veckor innan allt arbete är klart.

Vad är roligast med den här typen av fasadjobb?

– Att man får ett så tydligt resultat. Efter att ha putsat om en fasad ser den så enormt mycket bättre ut, vilket ger en viss tillfredsställelse. Både för oss som utför arbetet och för kunden.

 

Håkan Zillen
Projektledare
070-943 91 01
hakan.zillen@hzbygg.se

Fönsterbyte på Ansgarsgården

HZ Bygg avslutade i mars 2020 ett fönsterbyte i ett kyrkligt studenthem som tillhör Stiftelsen Ansgarsgården i Uppsala. Boendet är till för studenter som vill ha nära till gudstjänster och bli en del av gemenskapen i Sankt Ansgars kyrka.

Hur fick ni det här jobbet?

–Vi har tidigare gjort fönsterbyten i området, senast i en fastighet längre upp på gatan. Jag tror att de ansvariga på Ansgarsgården såg den skylt vi hade uppsatt under arbetet, och sedan var kunden som vi hjälpte nöjd. Ryktet om oss spred sig i grannskapet, säger Håkan Zillén, projektledare på HZ Bygg.

Studentboendet på Ansgarsgården har cirka 120 hyresgäster, där de flesta bor i korridorer med delat duschrum, toalett och kök. Totalt rör det sig om 358 fönster som har bytts ut till hållbara energifönster i fastigheten.

– De fönster vi ersatt var från 1960-talet och levde inte upp till de standarder på energibesparing som finns idag. Det som vi nu installerat kommer därför göra så att fastighetens totala energiförbrukning minskar betydligt.

Vad är roligast med den här typen av arbete?

– Jag skulle säga att det är det faktum att de boende får en bättre inomhusmiljö och samtidigt att vi indirekt bidrar till ett mer hållbart klimat.

 

Håkan Zillen
Projektledare
070-943 91 01
hakan.zillen@hzbygg.se

Installation av kylaggregat – IKEA UPPSALA

HZ Bygg avslutade nyligen ett jobb för IKEA i Uppsala. Uppgiften var att borra ett hål i taket, som en del av installationen av ett kylaggregat.

Håkan Zillen, grundare av HZ Bygg, var ansvarig för projektet. Han berättar att företaget lämnade ett anbud för ett år sedan, och att arbetet påbörjades i november 2019. Totalt var sex personer från HZ Bygg involverade i projektet.

– En rolig sak med det här projektet var att vi skulle borra hål i taket på ett Ikeavaruhus. Det fick oss alla att tänka på en gammal film där Jönssonligan gör detsamma. Vi skämtade mycket om det under arbetets gång, säger Håkan.

Har ni tidigare utfört arbete för IKEA?

– Ja, för inte så länge sedan byggde vi även slussar för lastbilar in till förvaringsutrymmet på samma varuhus. Och det blir säkert mer arbete där framöver, avslutar han.

Håkan Zillen
Projektledare
070-943 91 01
hakan.zillen@hzbygg.se

Västgöta Nation

HZ Bygg har utfört ett fönsterbyte på studentlägenheter tillhörande Västgöta Nation. Fönsterna i lägenheterna har uppgraderats till 3-glas fönster, som håller bra isolering och har en positivt inverkan på både energiförbrukning och den allmänna livskvaliteten då det skyddar från buller och oljud som kommer utifrån. 

BRF Svanhild

I korsningen Vretgränd/Bangårdsgatan renoverar HZ Bygg 80 balkonger på två hyresfastigheter. Arbetet innebär bland annat att ta bort betongen på balkongernas sidor och att sätta in nytt glas.

Byggtid: Cirka fyra månader

Balkongrenovering Uppsala

Skomakargatan

Uppsala Hem – Skomakargatan, ombyggnad av lokal till 4st lägenheter och fasadarbeten i hela fastigheten.

Alma förskola

På uppdrag av Östhammars kommun renoverar vi och bygger ut Alma förskola i Alunda. Nybyggnaden avser tre avdelningar om cirka 800 kvadratmeter och ombyggnationen två avdelningar om cirka 500 kvadratmeter. De nybyggda avdelningarna besiktigades i juni 2018 och är i drift sedan hösten 2018. De två ombyggda avdelningarna slutbesiktigas i december 2018.

Byggtid: November 2017-december 2018