Ett ägarlett byggföretag sedan 1979

HZ Bygg är ett byggföretag med huvudkontor i Uppsala som genomför total- och utförandeentreprenader i nära kontakt med beställaren. Det som skiljer oss från många andra företag är vår förmåga att hantera mycket specifika önskemål, samt vår inriktning på totalentreprenad.

Håkan Zillén startade HZ Bygg som ett enmansföretag år 1979. Tio år senare blev företaget aktiebolag och vi har sedan dess haft en stabil tillväxt som grundas på vår erfarenhet, ett starkt förtroende hos beställare och ett gott anseende i vår region. I början av hösten 2018 förvärvade HZ Bygg bolaget PR Bygg och i dag är vi ett 50-tal sammansvetsade medarbetare som gör vårt yttersta för att skapa de bästa lösningarna för våra kunder.

Vi erbjuder alla typer av tjänster inom rot-sektorn och riktar oss främst mot offentlig sektor och privata fastighetsbolag. Framför allt arbetar vi med nyproduktion av kommersiella fastigheter, renoveringar samt anpassningar genom om- eller tillbyggnader av fastigheter.

HZ Bygg AB blev redan 2022, först av alla byggföretag i Sverige certifierade enligt BKMA (f.d BF9K), ett lednings- och produkt­certifierings­system som ställer krav på kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Läs vår KMA-policy här.

Vi är medlem i Sveriges Byggindustrier och Upplands Byggmästareförening och har som mål att bidra till att skapa förståelse och insikt i miljöfrågor. Självklart tillämpar vi också kollektivavtal och är medlemmar i Byggnads.

På HZ Bygg är vi stolta över att många av våra kunder har följt med oss i snart 40 år och att vi ofta får förtroendet att vara med i våra kunders projekt från ett mycket tidigt skede. Det är också då som vi har störst möjlighet att hjälpa våra kunder att utforma och utveckla sina tankar, vilket kan leda till både bättre resultat och mer kostnadseffektiva lösningar.

Som kund hos oss får du alltid ett snabbt besked och vi bjuder på närvaro, engagemang och korta beslutsvägar.

Affärsidé

HZ Bygg genomför totalentreprenader och erbjuder helhetslösningar till kommersiella, privata och offentliga fastigheter. Vi är en samarbetspartner som tar ansvar hela vägen, är lyhörda kring kundens behov och som lägger stor vikt på funktion och kvalitét. Vi tror på samarbeten som präglas av ömsesidig öppenhet och tillit och söker kunder som vill använda sig av vår expertkunskap, vårt mod och engagemang. Vi vill utmana och utveckla lösningar som passar in i våra kunders verksamheter för ett bättre resultat.

>Intresserad av att jobba här?

På HZ Bygg får du stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och eftersom vi är ett lagom stort byggföretag blir alla medarbetare viktiga kuggar i verksamheten. Delar du vårt driv och tror att vi skulle kunna vara den arbetsplats du söker, läs mer här och anmäl ditt intresse!

Se våra jobbmöjligheter här