Renovering av Stenhällens förskola

Nu startar HZ Bygg ytskiktsrenoveringen av Stenhällens förskola. Ett byggprojekt där fokus ligger på att, tillsammans med sidoentreprenörerna, leverera en uppfräschning av lokalerna och en förbättrad planlösning av förskolan. Uppdraget är via ramavtal med Uppsala Kommun. 

Stenhällens förskola ligger i stadsdelen Stenhagen i Uppsala. Stenhagen uppkom runt 1990 och där det fortsatt byggs ut med nya bostäder. Förskolan har tre avdelningar med barn mellan 1-5 år. Det finns en gemensam ateljé och lekhall. Totalt är lokalerna på ca 635 kvm. 

Renoveringen är en utförandeentreprenad. HZ Bygg ansvarar för renoveringen. Man har gjort förberedande arbete i form av framtagning av kostnads- och tidsuppskattningar som krävs för att renoveringen ska ha bästa förutsättningar att bli klar innan förskolan startar till hösten.

–        Det här är ett spännande och utmanande projekt. Utmaningen ligger i planeringen. Här anpassar vi vissa delar av arbetet till de veckor som barnen är hemma på sommarlov, berättar Linus Leino, projektledare på HZ Bygg. 

HZ Bygg ska bland annat måla alla väggar i hela fastigheten, byte undertak i vissa delar och utföra mattbyte i en stor del av förskolan. Byte till nya innerdörrar och några ändringar på planlösningen kommer också att genomföras. HZ Bygg förbereder och ansvarar för bytet av ventilation. Eventuellt ska även kök/pentry bytas ut under hösten. Första etappen ska vara klar v 31 och andra etappen ska vara klart till v 35. 

–        Vi startade lite tidigare parallellt med att förskolans verksamhet pågick. Vissa rum kan vi arbeta i utan att störa barnen. Det känns bra att komma igång och ligga i framkant i arbetet. När barnen går på sommarlov kommer vi ta oss an hela fastigheten och köra så det ryker, berättar Linus. 

Kund:
Skolfastigheter

Byggtid
Maj – augusti 2021

Entreprenadform:
Utförandeentreprenad

Uppdrag
Rusta upp Stenhällens förskola med nya ytskikt, dörrar, ventilation samt förbättring av planlösningen så den blir mer anpassad till verksamheten.

Ort:
Uppsala

Projektansvarig
Linus Leino
Projektledare
+ 4673 059 19 99
linus.leino@hzbygg.se

Visa alla nyheter