Nybyggnation av Industribageri i Arlandastad

HZ Bygg har fått förtroendet att stå för entreprenaden för bageriet Bake My Day nya industribageri i Arlandastad. Projektet innefattar allt invändigt arbete om en yta av 10 000 kvm och ska stå klart sommaren 2024. Detta är HZ Byggs hittills största entreprenad, vilken även ska certifieras som Miljöbyggnad Silver.

Bake my days visionsbild. Foto: Arlandastad

Bageriet vill utöka leveranskapaciteten

Bake My Day är ett bageri med rötter i Huddinge, söder om Stockholm, som erbjuder en blandning av både älskade klassiker och innovativa och nya bakverk. Med det nya industribageriet i Arlandastad kommer verksamheten att utökas och möjliggöra större leveranskapacitet.

Toppmodern konstruktion och hög teknisk kompetens

I och med att det rör sig om en stor tillverkningsindustri innefattar projektet allt från grundläggande byggnation till installation av tekniska komponenter som kyl- och frysrum, ställverk, och transformator för strömfördelning. Rummen är specialdesignade för tillverkning av tårtbotten, gräddhantering, surdegskyl, sanitetsutrymmen och personalutrymmen.

Komplett teknisk installation

Projektet inkluderar en fullständig utformning och installation av el, kyla, ventilation, rördragning, brandlarm, passagesystem och nätverk. All teknik som krävs för en modern produktionsanläggning kommer att finnas på plats.

Byggande med miljö och smaker i åtanke

Byggnationen ska inte bara skapa ett industribageri som blir en destination för utsökta bakverk utan även bidra till en smakrik och miljömedveten framtid. Vilken även ska certifieras som Miljöbyggnad Silver.

”När man skulle bygga detta toppmoderna bageri i Arlandastad gick entreprenaden till oss på HZ Bygg, vilket vi är väldigt glada för. Denna typ av projekt är vi bra på och vill gärna jobba med, det innebär även viktig tillväxt för HZ Bygg. Vi ser alla fram emot att få jobba med såväl Bake My Day som med Arlandastad Group, som driver projektet genom ett gemensamt joint venture-bolag,” berättar Martin Andersson, projektledare för HZ Bygg.

Kontaktinformation

För dig som önskar mer information om projektet eller har frågor, vänligen kontakta Martin Andersson på martin.andersson@hzbygg.se eller telefonnummer +46(0)70 943 91 12.

visionsbild 2 på framtida industribyggnation för bake my day i arlandastad hzbygg
Bake my days visionsbild. Foto: Arlandastad
Visa fler projekt inom Industribyggnader Kontakta oss