Totalentreprenad av Vattholma skola

HZ Bygg har fått uppdrag av Uppsala Skolfastigheter att förbättra ventilationen och miljön på Vattholmaskolan. Ett uppdrag som sker under hela sommarlovet för eleverna och inpå höstterminen.

På skolan går det ungefär 200 elever, från förskoleklass upp till årskurs 6. Skolan förvaltas av Uppsala Skolfastigheter och det är dags att förbättra skolmiljön genom att förbättra ventilationen.

Efter att vårterminen avslutades i juni så påbörjade HZ Bygg produktionen av ventilationssystemet. De gamla ventilationsaggregaten och tillhörande system kommer att rivas och ersättas. Detta byts ut även mot nya och moderna aggregat så skolan får bättre värmeeffektivitet och luftkvalitet.

– Målet från kundens och vår sida är att skolan ska få ett mycket bättre arbetsklimat och arbetsmiljö. Så att eleverna och personalen kan få en bra arbetsplats att komma till, säger Martin Andersson, projektledare på HZ Bygg.

Efter att produktionen av ventilationen är klar kommer skolans matsal och storkök få ett automatiserat brandsystem. Det innebär att dessa två områdena kommer att få automatiska släktsystem och avstängningssystem för köksmaskiner- & utrustning. Hela projektet planeras att vara klart i november 2022.

Ofta är tiden ett problem med skolprojekt, då det är begränsad tidsperiod under sommaren, och att det är en befintlig byggnad. Det innebär med största sannolikhet att oförutsedda problem kommer hittas när man väl börjar riva. Men projektledaren Martin är lugn.

– Det kommer bli intressant att se om vi hittar något. Det brukar nästan alltid dyka upp något oväntat. Men vårt fokus är att såklart att under projektet ha en bra och löpande dialog med kunden. Det kommer att bli jättebra, säger Martin.

Martin berättar i slutet att det han själv gick på skolan och att även att hans barn själva kommer att gå där.

– Såklart är det extra roligt. Det blir lite mer personligt då jag själv har en privat anknytning till skolan, säger Martin med ett leende.  

Kund:
Uppsala Kommuns Skolfastigheter

Ort:
Vattholma

Byggtid
Juni 2022 – November 2022

Entreprenadform:
Totalentreprenad

Uppdrag
Byta ut ventilationsystemet på skolan.

Vill du veta mer om projektet?
Martin Andersson
Projektledare
+ 46(0)70-943 91 12
martin.andersson@hzbygg.se

Visa fler projekt inom Nyheter Kontakta oss