“Jag är stolt över att få stötta eldsjälarna med det lilla man kan!”

Nästa vecka är det inte bara sportlov utan även dags för Skills Camp som HZ Bygg är med och stöttar. Alla barn och ungdomar mellan 10 och 18 är välkomna till SEB USIF Arena i Rosendal.

Johan Zillén, VD för HZ Bygg,  träffade Sonja Enzenberg, klubbdirektör för Uppsala Basket damlag, i somras i ett sponsorsamarbete. Johan var tydlig på mötet att han inte var ute efter ett samarbete med en reklamplats på en matchdräkt utan snarare ville hitta event som HZ Bygg kan stötta dem med.

Johan Zillen på HZ Bygg vill slå ett slag för eldsjälar

Det är viktigt att supporta eldsjälarna säger Johan Zillen på HZ Bygg.

-Uppsala basket gör ett jättebra jobb när det kommer till att engagera ungdomar, speciellt unga tjejer runt omkring i Uppsala. Det vill vi gärna vara med och stötta, säger Johan.

Skills Camp startades under 2019 av ungdomsföreningen i Uppsala basket. Under sportlovet i år är campet uppdelat i två delar. Del ett är på förmiddagen och består av basketträning- & kunskap främst för dem som spelar basket. På eftermiddagen öppnar del två som är till för alla. Då är det öppet hus med lek, häng och tävlingar. 

-Syftet med Skills Camp är att man som ungdom ska aktiveras på lovet, träffa nya kompisar och att man ska känna en gemenskap och tillhörighet, säger Sonja.

I somras anställdes Mady Mahdy som projektledare för Skills Camp. Mady är basketspelare i grunden och baskettränare för Uppsalas Baskets damlag. Mady var ny i Uppsala och märkte att det inte fanns så mycket aktiviteter, varken för dem som spelar basket eller för dem som inte gör det.

-Jag tycker att det är bättre att ungdomar får göra aktiviteter än att bara sitta hemma och göra ingenting. Ingen anmälan krävs för att vara med på campet utan det är bara att dyka upp. Inga måsten, man får komma när man vill och gå när man vill, säger Mady.

Inte bara basket på schemat. Pingistävling på Skills Camp föregående år.

Mady har tillsammans med damlaget varit ute på skolor för att prata och dela ut flyers för att uppmärksamma ungdomar om campet. De har även anordnat bussresor och delat ut gratis bussbiljetter för att det inte ska finnas några hinder som gör att ungdomar inte ska kunna medverka.

HZ Bygg hjälper bland annat till med uppmärksamheten samt bidrag till priser, mellanmål och så vidare.

-När det kommer till Mady och Sonja har jag svårt att säga nej till samarbeten. De är goda krafter i samhället. Det är så lätt att sitta och klaga och grotta ner sig i det negativa och så springer man in i eldsjälar som dem. Vi är stolt över att få stötta eldsjälarna med det lilla vi kan, säger Johan.

Johan menar även att det är viktigt att få en koppling till den den kommande generationen, att iallafall väcka kunskapen om att det finns en bransch som heter byggbranschen. 

-Byggbranschen är alldeles för homogen bransch idag. Vi måste bli bättre på mångfald och jag tror på integration. Men det primära i samarbetet är att hjälpa eldsjälarna och belysa det positiva som görs i samhället, säger Johan.

 

Visa alla nyheter