Futurumskolan börjar ta form

“Det kommer att bli en inspirerande plats för barnen”

Den första byggfasen av Futurumskolan i Bålsta är nu avslutad. Nu går projektet in i andra fasen med HZ Bygg och projektledaren Martin Andersson i spetsen.

Vi träffar Martin på bygget som berättar mer om projektet och dess utmaningar.

Vad är egentligen skillnaden mellan de olika etapperna?

– I den första fasen renoverade vi det som kommer bli biologi-, fysik- och kemi-salar. Men nu, i etapp två, håller vi istället på med avdelningen för årskurs 4 till 6 som bland annat kommer att bli salar för slöjd och hantverk. Det är ytor på ungefär 2500 kvadratmeter som vi bygger om, så det är med andra ord ett väldigt stort projekt.

Vad är är den största utmaning med ombyggnationen?

– Vi drog ju igång nu i februari, och vad jag bedömmer kommer det att bli rätt mycket jobb. Jag misstänker till och med att projektet kommer att bli betydligt större än vad vi först anade. Enligt den nuvarande planen ska det vara klart den sista januari 2022, men det kan ta längre tid. Det är många arbetstimmar som ska fördelas på de femton personer som arbetar med det.

Skulle du själv sätta dina barn i den här skolan?

Absolut! Det skulle jag faktiskt. När allt är färdigt kommer skolan bli fantastisk fin. Den är nämligen inte enbart ritad som en kostnadseffektiv enhet. Det finns en tanke bakom allt. Det känns verkligen att den är tänkt att vara som en inspirerande plats för alla skolbarn.

Kund:
Futurumskolan, Håbo kommun

Marknadssegment:
Skola

Byggtid
Etapp 2:
Februari 2021 – Januari 2022

Entreprenadform:
Totalentreprenad

Uppdrag
Ombyggnad av en flygel på futurumskolan. Anpassad för åk 4-6

Mål
Få en modern och stimulerande skolmiljö för knappt 90 elever. 

Ort:
Bålsta

Vill du diskutera ett projekt?
Martin Andersson
Projektledare
+ 4670 943 91 12
martin.andersson@hzbygg.se

Visa alla nyheter