HZ Bygg ingår ramavtal med Enköpings Kommun

HZ bygg har nu ingått i ett ramavtal med Enköpings Kommun om två år med möjlighet till förlängning till totalt fyra år. 

Enköpings Kommun har skrivit avtal med tre entreprenörer varav HZ Bygg är på plats två. Alla jobb som den första entreprenören tackar nej till, kommer till HZ Bygg. 

Det finns också en del av avtalet som man kallar för ”förnyad konkurrens”. Det innebär att Enköpings kommun skickar ut en förfrågan till alla tre ramavtalsentreprenörer för vissa projekt. Den som möter kraven eller lämnar lägst pris, vinner den upphandlingen. 

Samhällsfastigheter i Fokus 

I Enköpings kommun är det stort fokus på samhällsfastigheter. Kommunen var tydliga i upphandlingen med att många uppdrag kommer sträcka sig över sommarlovet eftersom kommunen har mycket renoveringar på gång som gäller skolor och den typen av fastigheter. 

”Vi ser fram emot att lära av varann!”

– Det här är en kommun som vi inte haft avtal med tidigare. Vi är stolta över att få att arbeta med en kommun som Enköpings. Vi är nyfikna på hur de arbetar med sina entreprenörer. Vilka utmaningar anser de att det finns i vår bransch? Hur kan vi lära av varandra? Det är förväntansfullt! Berättar Johan Zillén, VD på HZ Bygg.

Enköping växer 

Enköping som stad växer stort och det är många nya skolor, förskolor, nytt gymnasium, kulturhus, kommunhus etc som byggs nu eller ska göra det inom en snar framtid. Även anpassningar av befintliga fastigheter pågår ständigt för att möta verksamheternas och hyresgästernas behov.

Eftermarknads-& avtalssamordnare Anna-Maria Törnblom Vikström på Samhällsbyggnadsförvaltningen utvecklar hur deras enhet arbetar med att säkerställa deras upphandlingar.

– Förutom de lagliga kraven enligt Lagen om offentlig upphandling, så hade vi referenstagning och betygssättning på företaget, men också på nyckelpersoner som arbetsledare och byggsamordnare. I övrigt ställdes ekonomisk kreditvärdighet och omsättningskrav, kvalitets- och miljökrav och fordonskrav. HZ bygg uppfyllde alla dessa krav, på egna meriter och egen personal utan att behöva åberopa annat företags kapacitet.

Vidare berättar hon om det framtida samarbetet med HZ Bygg. 

– Vi ser fram emot att samarbeta med HZ Bygg som är en ny entreprenör för oss. Det är alltid nyttigt att få in nya ideér och synpunkter i det pågående arbetet. Nu efter pandemin så hoppas vi komma igång med entreprenörsträffarna igen då våra ramavtalsleverantörer ses hos oss på en frukost och informationsutbyte och de kan bekanta sig med varandra.

Visa alla nyheter