HZ Bygg har ingått ramavtal med Rejlers

Inför sommaren 2021 skrev HZ Bygg ett ramavtal med Rejlers Sverige AB, som är ett av nordens största teknikkonsultbolag. De är verksamma inom många områden, bland annat energi och fastigheter. 

– Ramavtalet innebär att vi ska vara behjälpliga till Rejlers i Mälardalen i huvudsak. Vi är stolta över att få samarbeta med Rejlers, berättar Johan Zillén, VD på HZ Bygg.

Energiprojekt för Engelska skolan i Uppsala

Samarbetet inleddes under sommaren med ett energiprojekt för fastighetsägaren Stenvalvet. Här har uppdraget för Rejlers varit att göra installations utbyte på ventilationssidan i en fastighet som byggdes 1947 och hyrs av Engelska skolan. Skolan är belägen längs Dag Hammarskjölds väg i området Ultuna strax söder om centrala Uppsala. 

Nytt ventilationsaggregat

Under elevernas sommarlov har HZ Bygg utfört omkringliggande byggarbeten som krävs för att byta samtliga luftinstallationer med tillbehör. För att få in ett nytt ventilationsaggregat i fastigheten har de behövt riva väggar och dörrar, som sedan återställts. Nya brandceller och schaktväggar har installerats och övriga byggregleringar har utförts. 

Oväntade utmaningar löser sig med tydlighet och kommunikation

När man arbetar i en befintlig fastighet kan det dyka upp utmaningar som man inte kan förutse. 

I detta projekt var det inget undantag utan det uppdagades att fläktrummen i fastigheten behövde byggas ut, vilket inte var inräknat från början. Johan berättar att det varit extra spännande med det här projektet eftersom det har varit många olika tekniska arbeten och delmoment på kort och fast deadline tid. Men det tycker Johan att HZ Bygg har löst med tydlig kommunikation, korta beslutsvägar och engagemang. 

–  Vårt första projekt tillsammans med Rejlers är nu färdigt. Vi ser fram emot att fortsätta vårt nystartade samarbete! Det ska bli roligt att få ta del av kommande projekt tillsammans, säger Johan.

Visa alla nyheter