Nya entréer till eleverna på Gränbyskolan

Gränbyskolan har Uppsala Kommuns största upptagningsområde rent geografiskt. Hit reser elever från hela trakten och flera accepterar att pendla till skolan just för att få gå här. Skolan har funnits sedan 1968 och har plats för ca 400 elever i årskurserna 6-9.

– Fastigheten har ett behov av underhåll under en 5-årsperiod och detta planeras tillsammans med kommunledningskontoret. Samarbetet fungerar bra med HZ Bygg och vi har en god och tät dialog, berättar Therése Berglind, fastighetsförvaltare på Skolfastigheter. 

Skolfastigheter har gett HZ Bygg i uppdrag att byta samtliga entréer på Gränbyskolan. Det är ett av många arbeten som HZ Bygg utför på skolan. 

-Vi känner till skolan väl då vi är där titt som tätt och utför andra jobb. Vi har ramavtal med skolfastigheter som ger oss möjligheten att få löpande arbeten i dessa lokaler. Detta uppdrag gäller totalt 3 st entrépartier med brandavskiljande och vindfångs partier som ska renoveras, berättar Anton Westerberg som är arbetsledare på HZ Bygg. 

Dörrarna som finns i nuläget är i dåligt skick och svåra att öppna. HZ Byggs uppdrag är att fräscha upp och se till att det går smidigt att använda entréerna. Målet är att det ska bli en bättre uppgradering av dörrpartier med bättre isoleringsvärde och klassning.

-För att göra det säkert och enkelt för alla kommer vi att utföra större delen av arbetet under den period som barnen har jullov. Det är viktigt att tänka på säkerheten för barnen när man utför arbeten på en skola. Jag hoppas att barnen ska gilla de nya entréerna, säger Anton. 

Kund:
Skolfastigheter, Gränbyskolan i Uppsala

Byggtid
November – December 2020

Entreprenadform:
ROT

Uppdrag
Ombyggnation av 3 skolentréer med 12 st dörrpartier.

Mål
Nya dörrpartier med bättre isoleringsvärde och klassning.

Ort:
Uppsala

Vill du veta mer om projektet?
Anton Westerberg
Arbetsledare
070-268 42 05 anton.westerberg@hzbygg.se

Visa fler projekt inom Nyheter Kontakta oss