Ny fasadputs på bostadsrättsförening Lenngrenska gården

Ny fasad på Brf. Lenngrenska Gården

BRF Lenngrenska gården är en bostadsrättsförening med 31 lägenheter i Uppsala. Fastigheten uppfördes 1942 och föreningen bildades 1986. HZ Bygg har fått i uppdrag att putsa om fasaden som vetter mot innergården, där putset delvis börjat lossna. Vid ett tidigare tillfälle har man utfört samma arbete på fasaden som vetter mot gatan.

Hur går det till när ni putsar en fasad?

Det är faktiskt inte speciellt avancerat, men det tar tid och det gäller att vara noggrann. Först knackar vi bort all gammal puts, så att fasaden blir helt slät. Och när det är klart putsar man helt enkelt om den med ny puts. I det här fallet blir det en gul färg, precis som det var tidigare, säger Håkan Zillén, projektledare på HZ Bygg.

Arbetet med att bygga ställningar drog igång i mitten av april och och den femte maj kommer man börja knacka bort gammal puts. Det tar sedan ett par veckor innan allt arbete är klart.

Vad är roligast med den här typen av fasadjobb?

– Att man får ett så tydligt resultat. Efter att ha putsat om en fasad ser den så enormt mycket bättre ut, vilket ger en viss tillfredsställelse. Både för oss som utför arbetet och för kunden.

 

Håkan Zillen
Projektledare
070-943 91 01
hakan.zillen@hzbygg.se

Visa fler projekt inom Bostadsrättsföreningar Kontakta oss