Lyckat 40-årsjubileum med segling i skärgården

HZ Bygg fyller 40 år vilket firades med seglingsrace, bastu och god mat i Stockholms skärgård. Fredagen den 23 augusti bar det av till Värmdö för en oslagbar helg där Sailing Events tre segelbåtar låg förankrade och väntade på oss.

Förväntningarna låg i luften när bussen rullade in mot Bullandö Marina på Värmdö. Trots regnet gick det inte att ta miste på gängets entusiasm när vi fick lära oss att segla på tre imponerande Grand Soleil 50-båtar.

–Vi var tre segelbåtar som körde race mot varandra på förmiddagen. Vid lunchtid ankrade vi och njöt av fisk- och skaldjursgryta ombord, säger Monica Hultin, HR-ansvarig på HZ Bygg.

Vid 16-tiden anlände vi till Finnhamn och checkade in på öns vandrarhem. Den varma bastun uppskattades av de som var sugna, och som grädde på moset serverades oxfiléspett till middag på båtarna. Under natten sov vissa under däck, och andra sov på vandrarhemmet.

Skinande sol på lördagen

Efter att ha mättat magarna med frukost på vandrarhemmet blev det ytterligare ett race, då de färska seglingskunskaperna sattes på prov. Solstrålarna glittrade i vattnet och när det blev stiltje låg vi bara och guppade och njöt av solen. Lunchen, som bestod av dillstuvad potatis och lax, passade väl in i den omgivande skärgårdsmiljön.

–Några timmar senare gled vi in till Sandhamns Seglarhotell, där platser hade reserverats för båtarna precis framför hotellet. Vi seglade minst sagt in med stil, säger Monica.

Bankettmiddag på hotellet

40-årsjubileet avrundades med bankettmiddag på lördagskvällen, då Håkan och VD Johan Zillén höll tal i hotellets vackra sal. Efter en god natts sömn och gemensam frukost på Sandhamns Seglarhotell var det dags för hemfärd tillbaka mot Bullandö Marina.

–Man fick verkligen tid att prata med varandra och uppleva skärgården som är så vacker, säger Monica med eftertryck.

Om Sailing Events 

Sailing Events erbjuder kickoff, konferens och stärkande gruppaktiviteter i Stockholm. I 15 år har de genomfört seglingsevenemang för företag och privata grupper.

Idén och upplägget är att deltagarna tillsammans i grupp ska få prova på allt som seglingen erbjuder, genom att samarbeta och lösa olika uppgifter ombord under roliga och lättsamma former. Deltagarna utbildas av företagets skeppare i navigation, styrning, skotning och trimning. Gruppen får en spännande, minnesvärd och rolig teambuildingupplevelse i Stockholms unika skärgård.

Visa alla nyheter