Nya kontorslokaler till IHUS

Ihus lämnar sitt gamla kontor från Salagatan till deras nya kontor på Fålhagsleden 61. HZ Bygg har fått det ärofyllda uppdraget att renovera och anpassa Ihus nya kontor.

Ihus (Uppsala kommun Industrihus) är ett fastighetsbolag som ingår i Uppsala kommun. Bolaget grundades 1972 och hyr i dagsläget ut kontor, industri- och lagerlokaler runt om i Uppsala.

Omfattande renovering av kontor för tidigare kund

Ihus egna kontor ligger idag på Salagatan i Uppsala. HZ Bygg har fått i uppdrag att renovera nya lokaler på Fålhagsleden 61. Enligt tidsplanen beräknas lokalerna stå färdiga i mitten på december.

– Det är roligt att få förtroendet att göra Ihus egna kontor. Det är extra roligt att det är en kund som kommer åter. Vi ska se till att Ihus nya kontor blir en plats där man känner sig som hemma. Det ser vi som ett mycket ärofyllt uppdrag, berättar Johan Zillén, VD på HZ Bygg.

God arbetsmiljö i fokus

Lokalerna består av en våning på 465 kvm. Det är en omfattande renovering där det kommer bli nya mötes- och telefonrum, lunchrum, toaletter och ny öppen kontorsyta.

– Vi har mycket fokus på att det ska vara en god ljudmiljö för personalen som kommer arbeta här. Detta gäller speciellt i mötes- och telefonrummen. Dessa rum kommer bli väl ljudisolerade för en god arbetsmiljö, säger Johan.

Löpande och tät dialog med beställaren

För ett gott samarbete är kommunikationen av högsta prioritet. En tät dialog pågår löpande genom byggmöten varje vecka och informella avstämningar allteftersom. Ihus har varit delaktiga i valen av lokalens färg och form. Detta är ett projekt med kort tidsplan och man vill tillträda så snabbt som möjligt.  

HZ Bygg anpassar byggprocessen, i största möjliga mån, så att arbeten som väsnas som mest till de tider då omkringliggande grannar inte är på plats. I detta fall är det tidiga mornar och sena eftermiddagar. Det finns grannar både över och under lokalerna.

– Vi hoppas att Ihus ska trivas i sitt nya hem! Strax innan jul ska allt vara klappat och klart! Säger Johan med ett stort leende.

Hanna Ljungberg är fastighetschef på IHUS och hon berättar att alla ser fram emot att få komma på plats i deras nya lokaler som de tycker blivit väldigt fina. 

– Vårt nya kontor har planlösning med öppet kontorslandskap. Vi har lagt stort fokus på att få en så behaglig och trivsam arbetsmiljö som möjligt genom att satsa på bra klimat, akustik och hög fokus på att hitta bra tekniska lösningar för våra digitala möten, säger Hanna. 

Hanna berättar vidare.
– För oss var det ett naturligt steg att byta lokal då vi sålt fastigheten vi tidigare hade våra lokaler i. Vi sitter gärna själva i fastigheter vi äger och förvaltar.

Hållbarhet i fokus för IHUS

Materialvalen och färgtonerna är framtagna tillsammans med Sweco för att skapa harmoni och en röd tråd igenom hela lokalen. IHUS har behållit så mycket som möjligt av den ursprungliga planlösningen och gjort en totalrenovering av ytskikten i lokalen. De har också haft högt fokus på hållbarhet genom att göra klimatsmarta val och använda så mycket som möjligt av våra befintliga möbler och endast kompletterat med ytterst få produkter. 

– Vi har genom åren arbetat mycket tillsammans med HZ bygg och de är också en av våra ramavtalsentreprenörer inom bygg som nu fick i uppdrag att genomföra denna anpassning. HZ bygg upphandlades på en totalentreprenad med samordningsansvaret i en delad entreprenad, säger Hanna. 

Kund:
IHUS
(Uppsala kommun Industrihus)

Byggtid
Oktober – December 2020

Entreprenadform:
Totalentreprenad

Uppdrag
Hyresgästanpassning, nya kontorslokaler till IHUS

Mål
Skapa ett hemtrevligt kontor för personalen

Ort:
Uppsala

Vill du veta mer om projektet?
Johan Zillén
VD
070-943 91 02
johan.zillen@hzbygg.se

Visa fler projekt inom Hyresgästanpassning Kontakta oss