Byte till energifönster för bostadsrättsförening Ansgarsgården

Fönsterbyte på Ansgarsgården

HZ Bygg avslutade i mars 2020 ett fönsterbyte i ett kyrkligt studenthem som tillhör Stiftelsen Ansgarsgården i Uppsala. Boendet är till för studenter som vill ha nära till gudstjänster och bli en del av gemenskapen i Sankt Ansgars kyrka.

Hur fick ni det här jobbet?

–Vi har tidigare gjort fönsterbyten i området, senast i en fastighet längre upp på gatan. Jag tror att de ansvariga på Ansgarsgården såg den skylt vi hade uppsatt under arbetet, och sedan var kunden som vi hjälpte nöjd. Ryktet om oss spred sig i grannskapet, säger Håkan Zillén, projektledare på HZ Bygg.

Studentboendet på Ansgarsgården har cirka 120 hyresgäster, där de flesta bor i korridorer med delat duschrum, toalett och kök. Totalt rör det sig om 358 fönster som har bytts ut till hållbara energifönster i fastigheten.

– De fönster vi ersatt var från 1960-talet och levde inte upp till de standarder på energibesparing som finns idag. Det som vi nu installerat kommer därför göra så att fastighetens totala energiförbrukning minskar betydligt.

Vad är roligast med den här typen av arbete?

– Jag skulle säga att det är det faktum att de boende får en bättre inomhusmiljö och samtidigt att vi indirekt bidrar till ett mer hållbart klimat.

 

Håkan Zillen
Projektledare
070-943 91 01
hakan.zillen@hzbygg.se

Visa alla nyheter