”Det är annorlunda än att vara ute på golvet och jobba. Dessutom var man tvungen att skaffa glasögon!”

Anton Westerberg började sommarjobba som snickare under högstadiet, efter lumpen blev han lärling och 2007 fick han fast tjänst som snickare på PR Bygg som för 1,5 år sedan köptes upp av HZ Bygg. Sedan september förra året är Anton HZ Byggs nya arbetschef på byggservice.

Byggservice innebär att vi erbjuder kontinuerlig entreprenadservice efter färdigställt projekt för våra större kunder. Vi ser till att eventuella akuta problem som uppstår i fastigheten åtgärdas snabbt. Det kan handla om att en dörr behöver bytas, att en toalett gått sönder eller att ett hål i taket måste lagas. Det kan även handla om att en mindre ombyggnation måste göras då behoven ändras, exempelvis om företaget växer och får nya medarbetare.

Som arbetschef över byggservice ansvarar Anton över en grupp snickare samt över planering och prissättning av projekt som dessa. Rollen innebär en hel del planering och roddande. Om det exempelvis behövs elektriker eller mattläggare i ett projekt ser Anton till att det finns. Han har även en del kundmöten och åker ibland ut till jobb som HZ Bygg har i produktion för att se hur det går. Anton roddar även en del med offerter och fakturor vilket han inte gjort innan.

-Förut när jag var arbetsledande snickare var jag tilldelad stora projekt där jag var jag ett stöd för platschefen då jag hjälpte till att planera hur många snickare som skulle vara på projektet och sköta inköpen och planeringen inför veckan, jag såg till att de som var på bygget hade något att göra under hela tiden, berättar Anton.

Anton tycker att det känns bra med nya rollen men att det är såklart en omställning att nu vara tjänsteman istället för snickare.

-Det känns bra med den nya rollen. Det är annorlunda än att vara ute på golvet och jobba. Dessutom var man tvungen att skaffa glasögon, säger Anton.

Dagen innan han skulle gå på semester ringde Johan, VD HZ Bygg, och frågade om han kunde prata om två timmar.

-Man blev lite nervös då man inte visste vad saken gällde, antingen att jag skulle bli befordrad eller att man skulle få sparken, berättar Anton på ett skämtsamt sätt.

Två timmar senare ringde Johan upp och frågade om Anton ville ville ha en ny tjänst som arbetschef över byggservice. En bra start på semestern helt klart!

Anton trivs bra på HZ Bygg:

– Jag har bra kollegor och det är roligt att komma till jobbet, säger Anton.

Visa alla nyheter