Nya bilder av Carpe Futurum: Biobränsleanläggningen nästan klar för drift

Vi är glada att dela med oss av de senaste bilderna från byggnationen av Vattenfalls biobränsleanläggning, Carpe Futurum, i Uppsala. Projektet, som vi har haft äran att vara en del av, närmar sig nu slutfasen med spännande framsteg.

bilderna nedan ser ni den nya anläggningen som kommer att spela en viktig roll i Vattenfalls omvandlingsprogram, där målet är att fasa ut fossila bränslen och minska koldioxidutsläppen. Här byggs en provtagningsanläggning som kommer att ge bättre kontroll över biomassan som används innan den bränns.

Under vintern har vårt dedikerade team på HZ Bygg arbetat i kalla temperaturer för att se till att byggprocessen fortskrider smidigt. Vår platschef, Jonas Gustavsson, har spelat en viktig roll i att övervaka projektet och säkerställa att allt rullar effektivt.

Även om byggnaden ännu inte är helt komplett, återstår bara några processutrustningar som beställaren kommer att montera under de kommande veckorna, är vi stolta över det arbete som har utförts hittills.

Vi vill tacka Vattenfall för att de har gett oss möjligheten att vara en del av detta viktiga projekt. Vi fortsätter att sträva efter att leverera kvalitet och uppfylla deras specifikationer och krav.

Visa fler projekt inom Notiser Kontakta oss