“Alla får vara med och tycka till och göra sin röst hörd, det tycker jag är fint!”

Selvet Redzbogaj är sedan september 2019 platschef på HZ Bygg. Vi fick chansen ta tempen på honom efter cirka sex månader som platschef. Innan han började på HZ Bygg som byggserviceansvarig så drev han egen firma under 8 år.

Ny som platschef sedan 6 månader tillbaka
Selvet arbetar nu, sedan en kort tid tillbaka, som platschef på HZ Bygg. Det innebär att han ansvarar för större byggprojekt med att hålla tidsramen och budgeten. Han har även ett nära samarbete med projektledaren där de tillsammans ser över projektplan, materielbehov och upphandling.

Känns jättebra med min nya roll. Det är spännande och utvecklande att arbeta med nya saker. En del av mig saknar det kreativa arbetet som finns på byggservicesidan där du alltid måste hitta nya lösningar snabbt på problem. Nu är mitt fokus mer på att planera för hur ett större byggprojekt ska utföras på bästa möjliga sätt. Alltifrån vilket material som ska användas till koordinera alla involverade hantverkare så arbetet utförts i rätt ordning. Detta för att få ett följsamt bygge. Jag arbetar för att vägen till ett bra slutresultat ska vara enkel, effektiv och harmonisk, berättar Selvet.

Selvet fokuserar på att få ett detaljplanen

(Bildtext) Selvet fokuserar på en projektplan

Platschef innebär mer fokus på planering och logistik
Selvet berättar att skillnaden mellan den rollen han har nu jämfört med tidigare är att byggplaneringen har ett större fokus. Då det ofta gäller att planera stora och långsiktiga projekt med byggstart längre fram i tiden. På byggservice är det viktigt att ha bra idéer och vara kreativ för att få till ett bra resultat.

– Oavsett är det viktigt att man tycker det är roligt det man gör, berättar Selvet.

Var med och utveckla byggserviceavdelningen
När Selvet började på HZ Bygg för tre år sedan så arbetade de olika avdelningarna byggservice och entreprenad närmare ihop. Allt eftersom som HZ Bygg expanderade så ökade behovet av att få en dedikerad arbetschef för byggserviceavdelningen och valet föll då på Selvet. Tillsammans med sina kollegor utvecklade han en byggservicegrupp för att kunna leverera snabb och bra service till beställare.

-För att få struktur i våra projekt och få beställarna nöjda är vi ett sammansvetsat gäng som har hand om byggservice, berättar Selvet.

(Bildtext) Selvet tycker det är roligt att träffa kunder

VD hjälpte Selvet att finna en ny roll som platschef
Efter tre år i rollen som byggserviceansvarig kände han att vill göra testa något annat. Han satte sig ner då och pratade med Johan Zillén, VD för HZ Bygg. Där han berättade att han var intresserad av att utveckla sig själv. Johan kom med förslaget att han skulle passa i rollen som platschef.

-Jag kände att jag ville vidareutvecklas och göra något nytt. Johan tipsade mig om att söka arbetsrollen som platschef, vilket jag gjorde, och jag fick jobbet. Är väldigt tacksam att Johan lyssnade på mig och ville hjälpa mig, säger Selvet.

Vara en del av företaget och kunna påverka
Selvet tycker att det bästa med HZ Bygg är att man är en del av företaget och får vara med och påverka.

-Alla får vara med och tycka till och göra sin röst hörd, det tycker jag är fint, berättar en glad Selvet.

Visa alla nyheter