Jonas är lyhörd och skapar ordning

Han har ett sinne för struktur. Han vill vara med i hela ledet – från ax till limpa. Jonas Gustavsson har nyligen tagit sig an rollen som platschef på HZ Bygg och är ivrig att få komma igång!

Varje projekt är unikt och mycket kan vara olika från bygge till bygge. Alla projekt har dock en sak gemensamt: ett behov av struktur, ordning och planering. Det är här Jonas trivs som allra bäst.

–  Jag tycker det är viktigt att man som platschef lyssnar och är tydlig i sin kommunikation. Så att man rätar ut alla frågetecken. Ordning och reda är viktigt för mig.  

Inkörningsperioden har börjat mitt i ett projekt

Nu väntar utmaningar för Jonas av olika slag. Han har en mjukstart i sin nya roll där han lär upp en ny arbetsledare samtidigt som han själv blir upplärd som platschef. Han arbetar just nu med ett projekt för Futurumskolan i Bålsta. Det är en stor administrativ del av arbetet som är ny för Jonas.

– Det är en inkörningsperiod nu i början, precis som det ska vara, berättar Jonas med ett stort leende.

Jonas berättar att som arbetsledare har man kunnat ta snabba beslut. Som platschef måste man tänka större, zooma ut, eftersom fler aktörer såsom leverantörer och samarbetspartners påverkas av besluten. Detta är en av de delar med jobbet som Jonas ser mest fram emot.

–  Min största egenskap och styrka som jag tar med mig som platschef är att jag är strukturerad. Sedan älskar jag att lyssna på folk. Det är nästan som en hobby för mig. Låter kanske konstigt men jag gillar att ha med folk att göra. Jag vill få människor att känna sig involverade, berättar Jonas.

En platschef som gillar racerfart

Jonas är uppväxt i Björklinge och har bott i Uppsala i 15 år. Jonas inledde sin karriär i byggbranschen som traditionell bygglärling år 2008. Sedan dess har han arbetat som snickare och arbetsledare. Han har alltid haft ett intresse av att förstå hela bilden av de projekt han arbetar i. Han har tagit mer och mer ansvar vilket har lett honom i riktningen till att bli platschef. Jonas berättar:

–      Jag ser fram emot att vara med i hela ledet, se hela ledet. Se projektet från start till mål. Det har man inte kunnat göra som arbetsledare, för det har inte funkat, alla kan ju inte ha koll på allt.

När Jonas inte arbetar trivs han bäst på gokartbanan, i cykelspåret eller på en bräda i skidbacken.

– Jag har nyligen köpt en gokart! Det är ett intresse som har kommit och gått några vändor i mitt liv. Jag kommer alltid tillbaka till det och tycker det är kul! Berättar Jonas.

En platschef som gillar racerfart! Det dröjer nog inte